diumenge, 14 de setembre del 2008

Caminada per les Muntanyes d'Ordal. 14/09/2008

Ens trobem a Corbera a les 7'45 per sortir fins la urbanització el Safari situada al terme de Gelida, agafem aigüa fresca a la Font del Mitg Jorn, aparquem els cotxes al final de la urbanització a la cruilla dels Massets al peu del Camí que puja al Puigd'Agulles passant pel Coll de Portell.
Antic forn de calç a la finca dels Massets, situat al peu del Camí que va a l'Ordal.
Fà un dia molt clar i les vistes son impresionants, iniciem la caminada direcció al poble d'Ordal pel camí de la dreta que passa per uns camps semi abandonats a la finca de Mas Granada. La nostra ideia es un cop pasada la barraca i la Font de Mas Granada pujar a la dreta al Turó del Montcau, allí esmorçem amb unes vistes molt bones, Montserrat, Sant LLorenç, la costa etc. Despres del Montcau sortim direcció al Forrellac per la dreçera que puja directe al cim. -2 pessebres hi han aquest any- Del Forrellac anem direcció al Masset de Dalt passant per l'antic Camí de Corbera-Ordal que durant tants anys ha sigut una de les poques comunicacions que tenien els Corberencs per el suministrament d'aliments.
El Masset de Dalt és en ruïnes peró podem deduir la duressa de la vida antigament per aquestes serres. No tenim prou i visitem la Font de Flandes que com de fà molt no raja. Un gran pollancre i una alzina fan que la font es vegi de lluny.
Desde la Font de Flandes ens dirigim als cotxes per marxar.