dissabte, 22 de novembre del 2008

Caminada per Ordal, Subirats

Dissabte dia 22 de novembre del 2008.
Sortim puntualment de Corbera a les 8 del matí amb l'intenció d'esmorzar a Ordal , ja que hem quedat amb el Jordi un company d'Speleocorb que ens và informar de la trovalla ja fà tres anys d'una pedra amb unes inscripcions situada al peu d'un camí forestal al costat del poble d'Ordal
El primer que veiem i que ens impacta es la vista de Montserrat
desde la Urbanització El Safari la qual podeu ampliar
clicant sobre la foto.




Seguint camí direcció a les pedreres decidim pujar a la torre de guaita coneguda com El Telegraf,-que sembla mentida com aguanta les voladures veines i els vandals que graten les seves parets per dir-nos que han passat per allí inclus gravant el seu nom.





Al Peu del Telegraf, al mateix plà de l'antiga pedrera trobem un forat que està desobstruin un company del grup.
Despres del gratificant esmorzar iniciem la reçerca per la pista que và de l'Ordal al turó del Pi de les Quatre Branques -que no cal buscar- situat a la cota 550m. I es per aquí on trobem un cumul circular de pedres i sobre una llossa de 40 cm d'ample per 60 cm d'alt i 15 cm. de gruix, amb inscripcions del nostre alfabet i que podrien ser molt antigues, a les fotos podeu intentar veure-ho. Per la nostra part ens posarem en contacte amb l'Ajuntament de Subirats i amb algú de l'Ordal per saber més de l'història d'aquesta pedra.





Situació i coordenades al planol de l'Institut Cartografic de Catalunya.