dissabte, 29 de novembre del 2008

Torrent dels Bufadors-Capella de Sant Vicenç Ferrer

29 de Novembre del 2008.

Caminada pel Torrent dels Bufadors a Pallejà.

Aparquem els cotxes a la Via Laura de Fontpineda i prenem un camí situat al creuar un cerenat al final del Carrer Via Farigola amb Torrent. Seguirem aquest camí ample fins la cruïlla del Camí del dipossit de l'aigüa, en aquesta cruïlla tombem a l'esquerra fins que arribem a un petit torrent que porta aïgua que es pot escoltar al peu del camí, una mica més endevant a la dreta trobarem un corriol que ens durà al fons del torrent.





Seguint aquest corriol anirem gaudint de la riquessa del paratge i dels gorgs que han pogut soportar el pas dels motoristes incivics que per aquí també "gaudeixen" de la natura del Torrent dels Bufadors.







Quan arribem al camí ens dirigim a la dreta fins la Font del "Cariño", un indret molt bonic i que l'aigua també es la protagonista.

Seguim aquest camí direcció al dipossit d'aïgua situat per sobre de Can Pucoll i pugem uns metres de carrer direcció a Fontpineda fins trobar un carenat a mà esquerra que agafarem per dirigir-nos a La Palma de Cervelló pasant per la Pedrera Gòria.
També em visitat la capella de Sant Vicenç Ferrer situada sota el Turó de Can Pongem jà en terme municipal de La Palma de Cervelló.


Aquest es el Roure de Can Pongem un dels arbres mes importants de La Palma que per desgràcia es mort per una plaga.


Masia de Can Pongem que data de l'any 1650.

Ponts de pedra de sauló al cami de Can Pongem al Cementiri.